Blog
BLOG

Back-ups zijn steeds belangrijker

02 september 2022

Hedendaags gaan steeds meer dingen digitaal. Als bedrijf zijnde ben je vaak afhankelijk van ICT systemen voor kritieke bedrijfsprocessen en het opslaan van data. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Alleen naast veel voordelen brengt dit ook een groot risico met zich mee. Wanneer jouw ICT systeem verstoord raakt of belangrijke data verliest, denk aan hacks etc. Dan kan dit enorm grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Daarom is het van groot belang dat er dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up wordt gemaakt. 

Wat is een back-up nou precies? Een back-up is simpelweg gezegd een kopie van het originele. Mocht er iets gebeuren waardoor jij niet meer bij bijvoorbeeld jouw data kan? Dan kan je door middel van een back-up dit toch weer herstellen. Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken. Bijvoorbeeld in een Cloud. Dan wordt alles automatisch opgeslagen online. En kan je vanuit daar de bestanden terug halen. Bovendien kan je ook back-ups maken op een externe harde schijf. Deze kan je later loskoppelen van jou ICT systeem en ergens anders veilig opbergen.   

Benieuwd hoe wij jou kunnen voorzien van goede back-ups? Neem gerust contact met ons op

©  2024  STOK ICT   |   Algemene Voorwaarden   |   privacybeleid   |   Disclamer   |   Webdesign: onisontwerp.nl

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder