Blog
BLOG

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laptop?

13 januari 2023

Je wilt dit jaar een laptop kopen, maar waar moet je beginnen met zoeken? Het is belangrijk om op bepaalde punten te letten bij de aankoop van een nieuwe laptop. Zo is het goed om te kijken naar het besturingssysteem. HP laptops hebben vaak een Windows besturingssysteem, terwijl Apple laptops een MAC OS hebben. Als je de laptop voornamelijk voor thuisgebruik wilt, dan zijn beide opties prima, maar als je wilt gamen is het Windows besturingssysteem beter geoptimaliseerd. Linux is een snel en licht besturingssysteem, maar heeft geen krachtige processor nodig. Chromebooks hebben het Chrome OS besturingssysteem en worden voornamelijk gebruikt voor basistaken zoals internetten, teksten schrijven en administratie. Denk na over wat je precies wilt doen met de laptop, zoals alledaags gebruik, schoolwerk of zware software zoals fotobewerking. 

Houd ook rekening met het formaat van de laptop, van 10 inch tot 17 inch, en de processor, gemaakt door Intel of AMD. Het is ook belangrijk om naar het geheugen en de harde schijf te kijken. Een SSD is sneller dan een HDD, maar is duurder. Het scherm is ook belangrijk, met verschillende resoluties en aspect ratios. Het is ook aan te raden om naar de batterijduur te kijken. Als laatste is het goed om naar het gewicht en de prijs te kijken.

Weet je nog niet zeker wat het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor advies

©  2024  STOK ICT   |   Algemene Voorwaarden   |   privacybeleid   |   Disclamer   |   Webdesign: onisontwerp.nl

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder